Meglepő dolgok történnek velünk, ha imádkozzuk a rózsafüzért

  1. Kevésbé leszel önző

Tudod, milyen az, amikor teljes szívedből szeretsz valakit vagy valamit, és nagy szenvedélyt érzel iránta vagy irántuk, de néha mégis olyan nehéz e szeretet szerint cselekedned? Én így érzek a rózsafüzérrel kapcsolatban. Szeretem, és szeretem, hogy ajándékba kaptuk. Őszintén hiszek az erejében. De időt szánni arra, hogy elimádkozzam? Ez áldozatot kíván tőlem, azt kívánja, hogy a saját időmből és energiámból áldozzak fel valamennyit, és helyette a titkokon elmélkedjek. A rózsafüzér imádkozása segít újra Krisztus felé orientálódni, aki ki tud emelni önmagunkból és bűnünkből, és újra és újra megtanítja nekünk az önzésünktől való tartózkodás fegyelmét.

  1. Fegyelmezettebbé válsz

Minél többet imádkozod a rózsafüzért, annál többet akarod majd a rózsafüzért imádkozni. A fegyelem kegyelme azokban az időkben kovácsolódik, amikor lecsillapítod az elméd, hogy koncentrálj, ha akkor is imádkozol, ha fáradt vagy, vagy ha lefekvés előtt lecseréled a telefonodat a rózsafüzérre. A fegyelemnek ezek a tettei életed minden területére hatással vannak. A fegyelem olyan, mint az edzés, nem futhatsz maratont az első futásodon. De idővel apránként felépítheted. A rózsafüzér segít abban, hogy megtedd az első totyogó babalépéseket afelé, hogy Isten nagyobb prioritássá váljon az életedben. Még azokban a napokban (vagy időszakokban) is, amikor nem érzed az érzelmi vagy lelki vigasztalást, a rózsafüzérhez való ragaszkodás csodálatos módja annak, hogy hűséges maradj, teljesítsd Isten és Miasszonyunk iránti kötelességedet, és kövess egy „kis szabályt” a mindennapjaidban.

3. A Szűzanya betekintést ad

Tudom, hogy ha gyermekkorodban szenvedtél a rózsafüzér unalmas, sivár tanításától, esetleg jó szándékú tanárok vagy szülők erőltették, hogy imádkozd, és a puszta unalom jut róla az eszedbe, nehéz lehet megérteni, hogyan tud a rózsafüzér valami szépet vagy transzcendenst kínálni, miközben éppen imádkozod, még ha hiszel is az erőteljes utóhatásaiban. De én valóban hiszem, hogy a rózsafüzér gyakori imádkozása során rejtett mélységek tárulnak fel. Ha rendszeresen elmélkedsz a titkokon, a Szűzanya Krisztussal adhat neked valamit. Talán egy felismerést az életed egy olyan területén, amellyel küszködsz. Talán Krisztus életéből valamely pillanat felvillanását, ami igazán segíteni fog neked. Talán az az élményt, ami az ima mélyén megtörténhet: hogy úgy érzed, valóban ott vagy magának a titoknak a pillanatában. Mindig van valami új, amit felfedezhetünk, és mindig valami jó tárul fel.

4. Több bátorságod van

Amikor a rózsafüzéren keresztül elkezded Mária kezébe adni a bizalmadat, az életedet, sőt a szívedet is, akkor kezded megérteni, milyen kiemelkedően gyakorlatias és egyszerű ő, és mennyire tele van megoldásokkal. Ő csak Krisztushoz akar elvezetni minket, és annyira szeret bennünket, a tökéletes anya igazi gyengédségével, hogy igazán megtiszteljük, amikor gondjainkat átadjuk neki. A bátorság kezd így előtörni egy olyan életben, amely mindig újra és újra Máriához fordul, hogy segítséget kérjen, és bízik gondoskodásában. Hatalmas bátorságod lehet, ha tudod, hogy Mária melletted van! Szent Maximilian Kolbe azt mondta: „Mindenhol Máriát látom. Sehol nem látok problémákat.”

5. Nyugodtan telik a napod

Ezt mondta egyik szerzőnk a napi rózsafüzér imádságról: „Az egész napomat békésebbé teszi, olyan, mintha Mária állandóan itt lenne és visszatartaná a rossz dolgokat. A dolgok könnyebben a helyükre kerülnek. Jobban tudatában vagyok Isten jelenlétének.” A rózsafüzér imádkozása nem törli el a szenvedést az életedből, de sokkal erősebb fegyvert ad, hogy megküzdj vele.

6. Extra tudatosságra teszel szert a kísértés pillanata előtt

A rózsafüzér ígéretei közül az egyik ez: „elpusztítja a vétkeket, csökkenti a bűnt, és legyőzi az eretnekségeket”. Tapasztalataim szerint, amikor gyakran imádkozom a rózsafüzért, úgy találom, hogy a vétkezésem előtti pillanat lelassul. Ez alatt azt értem, hogy ha például halogatni akarok, vagy pletykálni, akkor nem teszem automatikusan. Felismerem, hogy ezek a tettek egy beszélgetéssel kezdődnek a fejemben. A cselekmény előtt jobban tudatába kerülök a kísértésnek, és több időm van annak mérlegelésére, hogy tényleg meg akarom-e tenni, vagy sem. És amikor a rózsafüzért imádkozom, elkezdem látni az életemet Istennel közös perspektíván keresztül, és kezdem látni, hogy amit Ő akar nekem, az jó, és én is azt akarom.

7. Elkezded átélni a megtestesülést

A rózsafüzér ereje az egyszerűségében rejlik. Annyira megtévesztően egyszerű, hogy az intelligens elme számára butaságnak tűnhet. Gyakran azt gondoljuk, hogy összetett, okos, csúcstudományos megoldásokat kell találnunk összetett, okos, csúcstudomány-méretű problémáink megoldására. Bámulunk problémáink szakadékába, és azon tűnődünk, hogyan találjuk meg a megoldást egy ilyen tátongó sebre. Nem nekünk kell. Isten apró, gyenge és tehetetlen csecsemőként jött a földre, aki szegénységbe született. A rózsafüzér, amely annyira megtévesztően egyszerű, hogy bármilyen körülmények között el lehet imádkozni, a leghatalmasabb imafegyver.

„Nincsen semelyikünk személyes életében vagy családjában olyan probléma, legyen az bármilyen nehéz, ideiglenes vagy mindenekfelett lelki, … amit ne lehetne megoldani a rózsafüzérrel.”

Fatimai Lúcia testvér

(forrás: https://zarandok.ma/7-meglepo-dolog-tortenik-veled-ha-a-rozsafuzert-imadkozod/)