Tematikus archívum: Ima

SZENTMISEREND (2018. június 18-24.)

NAP ÓRA EMLÉKNAP / ÜNNEP HÉTFŐ 07:00 szentmise KEDD 18:00 szentmise SZERDA 07:00 szentmise CSÜTÖRTÖK   18:00 Gonzaga Szent Alajos szentségimádás PÉNTEK nincs szentmise SZOMBAT 07:00 szentmise VASÁRNAP Keresztelő Szent János születése 09:00 09:30 rózsafüzér-imádkozás Ünnepi szentmise   Isten áldása kísérje életünket!

Szentségimádás az egyházközségért

Június hónapban a csütörtöki szentségimádási órákat az egyházközségért ajánljuk fel. Szeretettel hívom és várom a Kedves Testvéreket a közös imádságra.

Papszentelés

Papszentelés lesz Debrecenben, a Szent Anna Székesegyházban, június 23-án (szombaton) 10:00-tól. Két papot és egy diakónust szentel a megyés főpásztor. Németh Istvánnak, városunk szülöttjének első miséje 2018. július 1-jén, vasárnap délután 5 órakor kezdődik a tócóskerti Szent Család templomban (Holló László sétány 1.). A szentmisén szentbeszédet mond Felföldi László nyíregyházi plébános. Ezekre az ünnepi alkalmakra

Templombúcsú

Június 13-án, szerdán este 18:00-tól lesz a Wolafka utcai kápolna búcsúja. Hívom és várom a kedves testvéreket a közös ünneplésre.

Egyházmegyénk 25 éves

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye 25 éves jubileumi programsorozatot hirdet. A részletes programleírás a hirdetőtáblán is megtalálható. A Szent István plébánia június 1-jén 11:00-tól 12:00-ig tart imaórát a Szent Anna Székesegyházban. Buzdítom a Kedves Testvéreket, hogy minél többen vegyünk részt akár ezen a napon, akár pedig a többi rendezvényen.

Úrnapja

Május 3-án, vasárnap Úrnapja. Kérem és buzdítom a Kedves Testvéreket, hogy minél többen vegyünk részt a sátrak felállításában. Reggel 7:00-re várom a Kedves Testvéreket.

Litánia a Szűzanya tiszteletére

Május hónapban a szentmisék után litániát végzünk a Szűzanya tiszteletére. Hívom és várom a kedves testvéreket!

Elsőáldozás

Május 3-án, Úrnapján lesz a templomunkban az elsőáldozás. Imádkozzunk ezekért a gyermekekért is, hogy hűek legyenek Krisztushoz!

Szentmiserend-változás

Hétfőn (május 28-án) és szombaton (június 2-án) nem lesz templomunkban szentmise.

Idősek napja

Június 2-án ismét megrendezzük az idősek napját. Ezen a napon lesz a templomunkban a betegek kenetének kiszolgáltatása. Délelőtt 9:00-tól kezdődik a szentmise, majd ezt követően előadás, majd pedig egy szerény agapé lesz. Hívom és várom a kedves testvéreket!

Pünkösdhétfő

Pünkösdhétfőn a megszokott időben, 9:30-tól lesz az ünnepi szentmise

Elsőáldozás

Június 3-án, Úrnapján lesz a templomunkban az elsőáldozás. Imádkozzunk ezekért a gyermekekért is, hogy hűek legyenek Krisztushoz!

Nem lesz szentmise

Szerdán (május 23-án) és csütörtökön (május 25-én) nem lesz templomunkban szentmise, mert lelkigyakorlaton veszek részt.

Bérmálási szentmise

Szombaton (május 19-én) délután 16:00-kor kezdődik templomunkban a bérmálási szentmise, hívom és várom a kedves testvéreket, mert az egyházközség ünnepe is egyben.

Szentmise pünkösdhétfőn

Pünkösdhétfőn (május 21-én) a megszokott időben, 9:30-tól lesz az ünnepi szentmise.