Tematikus archívum: Ima

SZENTMISEREND (2018. szeptember 24 – 30.)

NAP ÓRA EMLÉKNAP / ÜNNEP HÉTFŐ   07:00 Szent Gellért püspök szentmise KEDD 18:00 szentmise SZERDA 07:00 szentmise CSÜTÖRTÖK   18:00 Páli Szent Vince szentmise, szentségimádás PÉNTEK nincs szentmise SZOMBAT 07:00 nincs szentmise VASÁRNAP Évközi 26. vasárnap Szentírás Vasárnapja 09:00 09:30 rózsafüzér-imádkozás Ünnepi szentmise   Isten áldása kísérje életünket!

Szentségimádás a gyermekekért, fiatalokért

Szeptember hónapban a csütörtöki szentségimádási órákat a gyermekekért, fiatalokért ajánljuk fel. Szeretettel hívom és várom a Kedves Testvéreket a közös imádságra.

Szentmiserend-változás

A héten szeptember 10-én (hétfőn), 12-én (szerdán), 14-én (pénteken) és 15-én (szombaton) nem lesz szentmise. Köszönöm a kedves testvérek megértését.

Veni Sancte

Szeptember 9-én, vasárnap Veni Sanctét (Szentlélek-hívó szentmisét) tartunk. Megáldjuk a gyermekeket és az iskolatáskákat is, tanszereik egy részével. Hívom és várom őket szeretettel.

Templombúcsú

Templombúcsúnk ünnepének programja: Aug. 19. (vasárnap) 09.30: szentmise 12.00- 18.00: szentségimádás 18.00: Szent István ünnepi esti dicséret (énekes vesperás). A szentségimádási órákhoz már most a mise végén feliratkozhatnak a kedves testvérek, a lap a bejáratnál, az asztalon található. Aug. 20. (hétfő) 15.30: rózsafüzér-imádkozás 16.00: ünnepi szentmise. A szentmisét bemutatja, és szentbeszédet mond ft. Varga Lóránt

Változás a szentmisék rendjében

Templomunkban augusztus 13-án (hétfőn) és 17-én (pénteken) nem lesz szentmise.

Első péntek

A héten első péntek lesz, imádkozzunk a betegekért!

Szentségimádás a békéért

Július hónapban a csütörtöki szentségimádási órákat a békéért ajánljuk fel. Szeretettel hívom és várom a Kedves Testvéreket a közös imádságra.

Szent Anna Székesegyház templombúcsúja

Július 26-án, csütörtökön este lesz a Szent Anna Székesegyház templombúcsúja. Szeretettel hívnak és várnak bennünket!

Zarándoklat Máriapócsra

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye, július utolsó vasárnapján (29-én) ismét zarándoklatot szervez Máriapócsra. Az Egyházközségből autóbuszt indítunk. Július 29-én, vasárnap reggel 7:00-kor indul az autóbusz a Szenczi Molnár Albert utcáról, az orvosi rendelő elől. A máriapócsi zarándoklat költsége 2600 Ft. A szentmise a templomunkban este 18:00-kor fog kezdődni, előtte a megszokott módon rózsafüzér imádság lesz. Délelőtt ezen

Ideiglenes változás a szentmisék rendjében

Július 9. és 14. között nem tartózkodom idehaza, ezért nem lesz templomunkban szentmise. Kedden (július 10-én) és csütörtökön (július 12-én) 18:00-tól igeliturgia lesz templomunkban, csütörtökön lesz szentségimádás is. Temetés esetén telefonon elérhetnek a kedves testvérek.

Csíksomlyó, 2018. május 17-20.

2018. májusában részt vehettünk négyen unokatesók a csíksomlyói zarándokúton. Váratlanul ért minket a lehetőség. Az egyházközségünkben kérdezték meg tőlünk, hogy van-e kedvünk elmenni. Egyikünk sem volt még zarándoklaton, így úgy gondoltuk miért nem menjünk el. A Boldogasszony zarándokvonattal indultunk el kora reggel. 12 órát utaztunk. A hosszú út alatt gitároztunk, énekeltünk, új barátokra tehettünk szert.

Papszentelés

Papszentelés volt Debrecenben, a Szent Anna Székesegyházban, június 23-án (szombaton) 10:00-tól. Két papot és egy diakónust szentelt a megyés főpásztor. Németh Istvánnak, városunk szülöttjének első miséje 2018. július 1-jén, vasárnap délután 5 órakor kezdődik a tócóskerti Szent Család templomban (Holló László sétány 1.). A szentmisén szentbeszédet mond Felföldi László nyíregyházi plébános. Ezekre az ünnepi alkalomra

Templombúcsú

Június 13-án, szerdán este 18:00-tól lesz a Wolafka utcai kápolna búcsúja. Hívom és várom a kedves testvéreket a közös ünneplésre.

Egyházmegyénk 25 éves

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye 25 éves jubileumi programsorozatot hirdet. A részletes programleírás a hirdetőtáblán is megtalálható. A Szent István plébánia június 1-jén 11:00-tól 12:00-ig tart imaórát a Szent Anna Székesegyházban. Buzdítom a Kedves Testvéreket, hogy minél többen vegyünk részt akár ezen a napon, akár pedig a többi rendezvényen.