Tematikus archívum: Ima

SZENTMISEREND (2017. december 11 – 17.)

NAP ÓRA EMLÉKNAP / ÜNNEP HÉTFŐ 06:00 szentmise KEDD 06:00 szentmise SZERDA 06:00 Szent Lúcia vértanú szentmise CSÜTÖRTÖK 06:00 17:00 szentmise, szentségimádás Adventi bűnbánati alkalom PÉNTEK 06:00 szentmise SZOMBAT 06:00 szentmise Advent 3. vasárnapja 09:00 09:30 rózsafüzér-imádkozás ünnepi szentmise Isten áldása kísérje életünket!

Szentségimádás a családjainkért

December hónapban a csütörtök reggeli szentségimádási órákat a családjainkért ajánljuk fel. Szeretettel hívom és várom a Kedves Testvéreket a közös imádságra.

Adventi bűnbánati este

Adventi bűnbánati estét tartunk, december 14-én, csütörtökön este 17:00-tól. Vendég atyák is fognak majd gyóntatni. Szeretettel hívom és várom a Kedves Testvéreket, mert jó alkalom arra, is, hogy elvégezzük a karácsonyi szentgyónásunkat is.

Rorate szentmisék

Minden adventi hétköznap reggel 6:00-tól Rorate szentmiséket végzünk a templomban. Hívom és várom a Kedves Testvéreket!

Egyórás szentségimádás

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve országos szentségimádási órát hirdetett meg a Magyar Katolikus Egyház, melyhez Plébániánk is csatlakozott: 10 gondolat a szentségimádáshoz 1. Itt vagy, hogy imádkozz és Jézussal találkozz az eucharisztikus jelenlétben. Lépj most be szíved legbensőbb szobájába, a személyes találkozás szentélyébe! Kérd a Szentlelket, hogy vezetőd és lelki mestered legyen. Jöjj Szentlélek, és

Szentmisék elhunytjainkért

November hónapban elhunytjainkért mutatjuk be a szentmiséket. A padokon elhelyezett borítékokban található lapra felírhatják elhunyt szeretteik nevét, akikért kérik a szentmisét. Szentmisekérő szándékukat és az érte felajánlott adományukat borítékba helyezve adják le a sekrestyében október 31-ig.

Mindenszentek ünnepe

November 1. Mindenszentek ünnepe: Az ünnepi szentmise: 09:30 kor kezdődik, előtte rózsafüzért imádkozunk. Szintén november 1-én, a köztemetőben du. 15:30-tól lesz szentmise, hívnak és várnak bennünket!

Halottak napja

November 2. Halottak napja, elhunytjainkra emlékezünk. A szentmise este 18:00-tól lesz, előtte szentségimádás, majd a szentmisét követően Lucernáriumot végzünk.

Teljes búcsú Mindenszentek és halottak napján

Aki Mindenszentekkor a temetőt áhítatos lélekkel látogatja, és legalább lélekben imádkozik a meghaltakért, nov. 1-8-ig mindennap teljes búcsút nyerhet. Feltételek: gyónás, áldozás és imádság a pápa szándékára. Az év többi napján részleges búcsút lehet nyerni a temető meglátogatásakor. Aki halottak napja alkalmából a temetőt ájtatos lélekkel látogatja, és legalább lélekben imádkozik a megholtakért, november 1-8-ig

Képviselőtestületi gyűlés és szentségimádás

Csütörtökön (október 26-án) az esti szentmisét követően képviselőtestületi gyűlés lesz, szeretettel hívom és várom Őket! A szentségimádás ezért a mise előtt: 17:00-tól lesz megtartva, amit ebben a hónapban az Egyházközség Rózsafüzér Társulat tagjaiért ajánljuk fel. Szeretettel hívom és várom a Kedves Testvéreket, hogy közösen imádkozzunk a szentségi Jézus előtt.

Hétköznapi szentmisék a sekrestyében

Holnapi (2017. október 23-i) naptól a hétköznapi szentmiséket, a hideg időre való tekintettel a sekrestyében tartjuk.

Október 23.

Holnap október 23. Imádkozzunk magyar hazánkért.

Szentségimádás a Rózsafüzér Társulat tagjaiért

Csütörtökön az esti szentmisét követően szentségimádás lesz, amit ebben a hónapban az egyházközségi Rózsafüzér Társulat tagjaiért ajánljuk fel. Szeretettel hívom és várom a Kedves Testvéreket, hogy közösen imádkozzunk a szentségi Jézus előtt.

Szentségimádás a szülőkért

Csütörtökön (szeptember 21-én) az esti szentmisét követően szentségimádást tartunk, melyet ebben a hónapban a szülőkért ajánlunk fel. Hívom és várom a kedves testvéreket, hogy együtt imádkozzunk a szentségi Jézus előtt.

Imádkozzunk!

Szent István király imája A mélységből kiáltok Hozzád, hallgass meg Uram! Taníts meg, hogy kell könnyezni a meg nem érdemelt örömben, s hogyan kell örülni a megérdemelt könnyben. Adj erőt, hogy kevélységem csillogását elhomályosítsam, s az alázatosság színtelenségét okosan csillogtassam. Taníts meg, hogyan kell a gyengékhez lehajolni, s hogyan kell féktelen erővel egyenesen állni. Adj