Tematikus archívum: Egyéb

SZENTMISEREND (2018. február 19 – 25.)

NAP ÓRA EMLÉKNAP / ÜNNEP HÉTFŐ 07:00 szentmise KEDD 18:00 szentmise SZERDA 07:00 szentmise CSÜTÖRTÖK 18:00 szentmise, szentségimádás PÉNTEK  17:30 18:00 keresztút igeliturgia SZOMBAT 07.00 szentmise Nagyböjt 2. vasárnapja 09:00 09:30 Rózsafüzér-imádkozás Ünnepi szentmise Isten áldása kísérje életünket!

Adó 1 + 1%-a

Hálás köszönet illeti azokat a személyi jövedelemadó-fizető katolikusokat, akik tavaly adójuk 1%-nak felajánlásával támogatták a Magyar Katolikus Egyházat és a Debreceni Szent István Egyházközségért Alapítványt. Kérem a testvéreket, hogy adójuk 1-1 %-ával 2018-ben is támogassák a Magyar Katolikus Egyházat és a Debreceni Szent István Egyházközségért Alapítványt. Az 1%-ról rendelkező nyilatkozathoz szükséges adatok: — Magyar Katolikus

Hamvazószerda

Február 14-én, szerdán hamvazószerda. Ezzel a nappal elkezdődik a nagyböjti időszak. Ezen a napon szigorú böjti nap van, háromszori étkezés, egyszeri jóllakás. 18-60 éves korig kötelező mindazok számára, akik nem betegek, vagy nem végeznek fizikai munkát. A nagyböjti időszak is kiváló alkalom arra, hogy közelebb kerüljünk Istenhez.

Betegek világnapja

Február 11-én van a betegek világnapja. Imádságainkban gondoljunk a betegekre, valamint az egészségügyben dolgozókra is.

Házszentelés

Kérem a Kedves Testvéreket, hogy akik szeretnék házaikat, lakásaikat megáldatni, a szentmisék végén jelezzék számomra!

A karácsonyi időszak vége, az évközi idő kezdete

A mai nappal (2018. január 7-ével, Urunk megkeresztelkedésének ünnepével) véget ér a karácsonyi időszak és kezdetét veszi az évközi idő.

Köszönet

Hálásan köszönöm a Kedves testvéreknek a 2017-es adventi közös roráte szentmiséket, a különböző karitatív gyűjtésekben való igazi részvételt. Isten fizesse meg mindenkinek!

„Egy csepp szeretet”

„Egy csepp szeretet” címen cipős doboz adománygyűjtési akciót szervezünk, rászoruló gyermekek, családok számára. Életkornak megfelelően lehet különböző játékokkal, tartós élelmiszerekkel, apróbb ajándékokkal lehet megtölteni a cipős dobozokat. Buzdítom a Kedves Testvéreket, hogy minél többen vegyünk rész ebben az akcióban. Az elkészített cipős dobozokat a sekrestyében gyűjtjük, és innen továbbítjuk. Hálásan köszönjük az eddig felajánlott adományokat!

Rorate szentmisék

Minden adventi hétköznap reggel 6:00-tól Rorate szentmiséket végzünk a templomban. Hívom és várom a Kedves Testvéreket!

Adventi bűnbánati este

Adventi bűnbánati estét tartunk, december 14-én, csütörtökön este 17:00-tól. Vendég atyák is fognak majd gyóntatni. Szeretettel hívom és várom a Kedves Testvéreket, mert jó alkalom arra, is, hogy elvégezzük a karácsonyi szentgyónásunkat is.

Köszönet a takarításért

Köszönöm a templom takarításában résztvevőknek a segítségét. Isten fizesse meg nekik!

Egyházi év vége, az új kezdete

A mai vasárnappal (2017. november 26-án) véget ér az egyházi év, és kezdődik az új egyházi esztendő.

Persenyadomány a Karitász javára

A mai (november 19-i) perselyadományainkat a Karitász javára továbbítjuk majd!

Krisztus Király vasárnapja

A jövő vasárnap (november 26-án) Krisztus Király vasárnapja lesz, véget ér az egyházi év és kezdődik az új egyházi esztendő

Köszönet

Köszönetet mondok a lelkigyakorlatozó diákok, osztályfőnökük, és a magam nevében a Kedves Testvéreknek az ízletes, bőséges, szívet, lelket tápláló finomságokért, és a sok szeretetért. Isten fizesse meg bőségesen!