Családunkban ilyen az advent

Mi adventben Karácsonyra készülünk, Jézus születését várjuk. A várakozás jelképeként adventi koszorút készítünk, amin 3 lila és 1 rózsaszín gyertya van. Esti imánál mindig e mellett imádkozunk. Minden szombaton eggyel több gyertyát gyújtunk. Az égő gyertyák figyelmeztetnek minket arra, hogy Jézus hamarosan eljön.
Mindenki várja a Karácsonyt és ebben a várakozásban, adventben igyekszünk minél több jót tenni és minél kevesebb rosszat. Igyekszünk segíteni a többieket, hogy ők is várhassák Jézus eljövetelét.
Nálunk a várakozás és a készülődés nem csak azt jelenti, hogy megvesszük a boltban a szükséges holmikat és ajándékokat, hanem sokkal inkább azt, hogy lélekben és szívben felkészülünk Jézus eljövetelére és születésére. Törekszünk arra, hogy tiszták maradjunk testben és lélekben is, hogy, hogy méltóképpen ünnepelhessük Jézust, az Isten Bárányát. Amikor Mária megszülte Jézust Betlehemben, Szeretet és béke költözött az emberek szívébe, és adventkor mi s arra törekszünk, hogy türelmesek legyünk egymással, és béke költözzön a szívünkbe.
Vannak, akik nem tudják, mi az advent; azt hiszik, csak arról szól, hogy mindenkinek vegyél ajándékot, pedig az advent sokkal több ennél. Az advent várakozás. Várjuk Istent és Jézus születését. Ezt jelenti családunknak az Advent.
Almási Veronika 5.a oszt. tanuló