Egyházközségi hozzájárulás

Szeretettel kérjük az egyházközséghez tartozó kedve híveket, hogy ne feledkezzenek meg egyházközségi hozzájárulásuk időben történő felajánlásáról. Az önálló keresettel rendelkező személyek esetén éves szinten a jövedelem 1%-a. Az egyházközségi hozzájárulás (amit gyakran egyházi adónak is neveznek) egy önkéntes felajánlás, amellyel a hívő támogatja saját egyházi közössége (vagyis plébániája) működését. Ez nem jelent mást, mint hogy a számunkra fontos és értékes dolgokra rendszeresen áldozunk időnkből és anyagi javainkból is, kifejezésre juttatva ezzel is, hogy fontosnak tartjuk azt.

Az egyházközségi hozzájárulás (a perselygyűjtéssel együtt) képezi azt az anyagi bázist, amely a plébánia működését lehetővé teszi.

Mire is fordítódik az így befizetett összeg? Az egyik legnagyobb kiadás a plébániánkon az ingatlanok (plébániaépület, közösségi ház és templom) fenntartása. A közüzemi díjakat is ezen összeg felhasználásával tudjuk fizetni, hiszen a templom fűtése és a plébánia villany-, víz- és gázdíja messze meghaladja egy családi lakás vagy ház ilyen jellegű díjait.

Nagyon fontos, hogy ebből mindenki kivegye a részét. Köszönöm mindazoknak, akik eddig felajánlották az egyházközségi hozzájárulásukat, és köszönöm azoknak, akik ennek összegyűjtésében segítik egyházközségünket.