Imádság Ferenc pápa magyarországi látogatására készülve

Ferenc pápa magyarországi látogatására készülve minden szentmise végén, a befejező áldás előtt a következő imádsággal fordulunk az Úrhoz:

Mennyei Atyánk, gondviselő Istenünk!

Köszönjük, hogy Te kísértél minket történelmünk során.
Vétkeinket megvallva kérjük, hogy egyre jobban megismerjük Fiadat, Jézus Krisztust!
Ő a mi biztos jövőnk. 
Azért jött, hogy életünk legyen békében és önzetlen szeretetben.

Bizalommal kérjük, hogy Nagyasszonyunk, a Boldogságos Szűz Mária, valamint a magyar szentek és boldogok közbenjárására Szentatyánk, Ferenc pápa közelgő látogatása legyen kegyelem és erő forrása, hogy hitünkben növekedve egymással és a többi nemzettel békességben éljünk,  reménnyel építsük földi hazánkat, és parancsaidat teljesítve eljussunk az örök hazába.

Ámen.

A Szentatya április 30-i szentmiséjére a Rákóczi Szövetség különvonatot indít, amely a hajnali órákban indul Nyíregyháza – Miskolc irányába. A Nyugati pályaudvartól Böjte Csaba testvér kíséri a zarándokokat a Kossuth téren lévő külön szektorba. Az ingyenes vonat 2:21-kor indul a debreceni vasútállomásról. A vonat vasárnap reggel 6:32-kor érkezik meg a Nyugati pályaudvarra, ahonnét szervezetten indulunk a Kossuth térre. A szentmise 9:30-kor kezdődik, ezt megelőzően a Szentatya körbejárja a teret a pápai mobillal. A szentmisét követően – ami várhatóan 11 óra után ér véget – szabad programot biztosítunk vendégeinknek egészen 14:00 óráig, amikor a Nyugati pályaudvar mellett, a Westend előtti téren találkozunk. A vonat 14:29-kor indul vissza Nyíregyházára és Debrecenbe, Miskolc érintésével.