Lourdes-i zarándoklat

Szent Bernadett nyomában

Lourdes-i zarándoklat repülővel

2023. június 19-23. (5 nap/4 éj)

Lelkivezetők: Papp László és Bökő Péter atyák

Utazás: Budapest – Frankfurt – Toulouse – Frankfurt – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal, transzfer autóbusszal a reptérről a szállásra és vissza

Indulás: Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről délelőtti indulással  

Szállás: 3* hotelben (2-3 ágyas fürdőszobás szobákban)

Ellátás: reggeli, fakultatív vacsora

  1. nap (06.19., hétfő): Budapest – Toulouse – Lourdes

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal átszállással Toulouse-ba. Innen autóbusszal a délutáni órákban érkezünk meg Lourdes-i szálláshelyünkre. Szobák elfoglalása, fakultatív vacsora.

2-3-4. nap (06.20., 21., 22., kedd, szerda, csütörtök): Lourdes

Reggeli után 3 napot Európa és a világ egyik legnagyobb kegyhelyén, Lourdes-ban töltünk, ahová évente 6 millió zarándok érkezik.  Lourdes-ban a 14 éves Soubirous Bernadettnek 1858-ban, 160 évvel ezelőtt 18 alkalommal jelent meg a Szent Szűz.  Zarándoklatunkat a jelenések helyszínén, a massabielle-i barlangnál kezdjük, ahol szentmisén veszünk részt.Itt fakad az a gyógyító erejű forrás, melyhez több ezer gyógyulás köthető. Megtekintjük a Rózsafüzér Bazilikát és a barlang fölé épült Szeplőtelen Fogantatás Bazilikát, továbbá a földalatti X. Szent Piusz Bazilikát és a Szent Bernadett templomot. Felkeressük a börtön egykori épületét, ahol a Soubirous család lakott egy ideig, és a Boly malmot, mely Szent Bernadett szülőháza, végül a plébániatemplomot, ahol Bernadett keresztelő medencéje és Peyramale atya sírja található, aki Lourdes plébánosa volt a jelenések idejében. Keresztút bejárása következik. Szabadprogram keretében lehetőség lesz felkeresni a várat, és merülni a forrás vizével megtöltött medencékben. Részt vehetünk a betegek körmenetén. Fakultatív vacsora, majd este 21:00 órától rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.

5. nap (06.23., péntek): Toulouse – Budapest

Reggeli után utazás Toulouse-ba, a Canal du Midi és a Garonne-folyó találkozásánál fekvő városkába. Jellegzetes, rózsaszínű kőből épült épületei végett a franciák Rózsaszín és Vörös városnak is hívják. Varázslatos főtere a város szíve. Városnéző séta keretében megismerkedünk a főbb nevezetességekkel. Városháza, St.-Étienne katedrális, Saint Sernin bazilika (az egyik legszebb búcsújáró templom a Santiago de Compostela felé vezető úton), Canal du Midi (egy gyönyörű vízi út, része az UNESCO Világörökségeknek, Atlanti-óceánt a Földközi-tengerrel köti össze). Szabadidő. Délután transzfer a repülőtérre, majd hazautazás a menetrend szerinti járattal. Érkezés Budapestre késő éjjel.

A repülőtársaság a menetrend változás jogát fenntartja!

A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!

Utazás útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal lehetséges.

Részvételi díj: 299 900 Ft/fő

Az ár tartalmazza az utazást menetrend szerinti repülővel, helyben légkondicionált autóbusszal, repülőtéri illetéket, szállást 4 éjszakára reggelis ellátással (2-3 ágyas fürdőszobás szobákban), felár ellenében korlátozott számban 1 ágyas szoba is igényelhető, idegenforgalmi adót, magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést, tour guide készüléket mindenki részére az út alatti idegenvezetésekhez, a fentiekben felsorolt valamennyi programon való részvételt.

Nem tartalmazza: 4 vacsora felárát: 25 000 Ft/fő, 1 ágyas felárat: 60 000 Ft/fő, útlemondási biztosítást, ami a részvételi díj 5 %-a, utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás (EUB Nívó) költsége 4050 Ft/fő 80 éves korig, a jelenlegi díjszabás szerint.

Nem tartalmazza a helyben kötelezően fizetendő belépőjegyek és adományok költségét: kb. 35 EUR/fő.

Az ár 410 HUF/1 EUR árfolyamig érvényes!

Eltérően az utazási szerződésben foglaltaktól útlemondás esetén a foglalás időpontjától 90 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.

Társítás: Egyedül utazó utasaink kérhetnek szállodai szobára vonatkozó társítást, melynek során másik (minden esetben azonos nemű) társítást kérő útitárssal kerülnek egy közös szobába. Amennyiben nem sikerül az út indulásáig a társítás, akkor irodánk az egyágyas felár költségének 50%-át átvállalja, utasunknak pedig a maradék 50%-ot kell megfizetnie.

FONTOS: Az utazásukra vonatkozó jelenleg érvényes előírásokat (melyek indulásig változhatnak) az alábbi oldalak tartalmazzák.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/tajekoztato-a-magyar-allampolgarok-magyarorszagra-torteno-hazateresenek-rendkivuli-szabalyairol-a-covid-19-jarvany-miatt

Kérjük, kísérje figyelemmel honlapunkat (www.missziotours.hu) és Facebook oldalunkat (www.facebook.hu/missziotours)!