Elkezdődött a hit- és erkölcstan órákra való jelentkezések összegyűjtése

Az iskolákban elkezdődött a hit- és erkölcstan órákra való jelentkezések összegyűjtése. Adjuk át minél több szülőnek, hogy a következő tanévtől (2015/2016) leendő 1-2-3. és 5-6-7. osztályos római katolikusnak keresztelt gyermekeik számára írásban adott nyilatkozat formájában kérjék a hit- és erkölcstant az erkölcsoktatás helyett. Ha a nem hívő szülők is ránk bízzák gyermeküket, szeretettel várjuk és fogadjuk őket.

A hit- és erkölcstan tantárgyra ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint az erkölcsoktatásra. A hitoktatás magában foglalja az etika oktatását is, tehát a hittant választó tanuló sem marad le semmiről, amit az etikaórán megtanítanak. A római katolikus hitoktatás abban is különbözik a „világi” etikaoktatástól, hogy világnézetileg felvállaltan elkötelezett a bibliai keresztény értékek mellett.

Aki nem választja gyermekének a hit- és erkölcstant a következő tanévre, annak a gyermeke ugyanazt fogja tanulni, amit az előző évben választott, mert tanév közben nincs lehetőség a módosításra. Ez az állami iskolákra vonatkozik, egyházi intézményekben erre nincs szükség.