Beszámoló: Kerékpáros kirándulás – Erdőspuszta

EGY SZOMBATI BICIKLITÚRA

Megbeszéltük Zoltán atyával, hogy el kellene menni, biciklizni. Kitaláltuk, hogy ne csak bolyongjunk, hanem csináljunk egy túraútvonalat. Három megállót terveztünk be, amelyek a Fancsikai kilátó, az erdőspusztai templomrom és arborétum.

Egy szombat délben találkoztunk a plébánián, és útnak indultunk. A Vámospércsi bicikli úton haladtunk a Panoráma úti étteremig, ahonnan jobbra letértünk a Fancsikai-tavak irányába.

Első megállónk a Fancsikai kilátónál volt. Itt egy kis pihenés után felmásztunk a kilátóra. Csodálatos látvány tárult a szemünk elé. Innen indultunk tovább. A szél felénk hozta az erdő és a tavak illatát, és a madarak is egyre hangosabban csiviteltek. A város és az autók zaját már nem is hallottuk. Pár km után megérkeztünk a 2. megállóhoz. A templomromnál egy kis hittanórát és vetélkedőt tartottunk „Ki tud többet a templomépítészetről és –használatról?” témában. A tudós ügyesek jutalma csokoládé volt, de több-kevesebb minden versenyzőnek jutott a csokiból és a tejkaramellából.

Elindultunk visszafele. Majdnem a templomrom szomszédságában van az arborétum. Itt is megpihentünk és nagyot játszottunk. Fociztunk, mászókáztunk, csúszdáztunk és kedvünkre szaladgáltunk.

Amikor minden gyerek kiszaladgálta magát, elindultunk hazafele. Ugyanazon az útvonalon jöttünk, ahol mentünk.

Jó kedvvel váltunk el egymástól a plébániánál. Remélem, lesz még ilyen alkalom, hogy együtt mehetünk biciklizni.

Papp Tibor
7 oszt. tanuló