Tematikus archívum: Hír

Vasárnap korábban kezdődik a szentmise

2018. április 29-én, vasárnap, kivételesen a szentmise 9:00-kor fog kezdődni, mert az Attila téri görög katolikus templomba vagyok hivatalos diakónus szentelésre. Köszönöm a hívek megértését.

Egyházi év vége, az új kezdete

A mai vasárnappal (2017. november 26-án) véget ér az egyházi év, és kezdődik az új egyházi esztendő.

Szentmisék elhunytjainkért

November hónapban elhunytjainkért mutatjuk be a szentmiséket. A padokon elhelyezett borítékokban található lapra felírhatják elhunyt szeretteik nevét, akikért kérik a szentmisét. Szentmisekérő szándékukat és az érte felajánlott adományukat borítékba helyezve adják le a sekrestyében október 31-ig.

Országos gyűjtés a missziók javára

Ma (október 22-én) országos gyűjtést tartunk a missziók javára, a perselyadományokat erre a célra továbbítjuk majd!

Hétköznapi szentmisék a sekrestyében

Holnapi (2017. október 23-i) naptól a hétköznapi szentmiséket, a hideg időre való tekintettel a sekrestyében tartjuk.

Öröm-Hír

Megjelent egyházmegyénk lapja, az Öröm-Hír. 400 Ft-os önköltségi áron jusson el minden katolikus háztartásba, és ajánljuk, szomszédainknak, rokonainknak és ismerőseinknek. Az egész kiadvány a Szent László-emlékévnek szentelt.

Fotókiállítás

December 5-én 15.30 órakor Csend szava című fotókiállítás nyílik a Debreceni Járásbíróságon (Debrecen, Arany János u. 25-31.). A kiállítás megtekinthető december 30-ig, hétköznapokon: 7.30-tól 16 óráig.

Palánki Ferenc püspök kinevezésének évfordulója

Szerdán (szeptember 21-én) van egyházmegyénk új főpásztora kinevezésének évfordulója. Foglaljuk őt és püspöki szolgálatát imáinkba!

Jelentkezés a hit- és erkölcstan órákra

Az iskolákban elkezdődött a hit- és erkölcstan órákra való jelentkezések összegyűjtése. Adjuk át minél több szülőnek, hogy a következő (2016-2017-es) tanévtől a római katolikusnak keresztelt gyermekeik számára írásban adott nyilatkozatban kérjék a hit- és erkölcstant az erkölcsoktatás helyett. Ha a nem hívő szülők is ránk bízzák gyermeküket, szeretettel várjuk és fogadjuk őket. A hit- és

Karitász hírek, események

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Karitásztól átvett ruhaneműt (rövid és hosszú nadrágokat) osztotta  ki a Siketek Intézetében (Debrecen, Széchenyi u.) a plébániánk Karitász munkatársai. Ezenkívül folyamatosan történik a plébániánk Karitász házából az adományok – ruhanemű, játékok, könyvek, élelmiszer – átadása. Az ünnepek előtt munkatársaink adják át vagy viszik el a rászorulóknak az élelmiszerből, játékokból és ruhafélékből összeválogatott

Karácsonyi könyvvásár

Az Egyházmegyei Könyvtár karácsonyi könyvvásárt hirdet duplum példányaiból. Gazdag választékkal (szépirodalom, teológia, lelkiség, szentek élete, liturgia, életrajzok, gyermekkönyvek, stb.) várják az érdeklődőket az alábbi helyen és időpontban Cím: Db. Varga u. 17. Nyitvatartás: Kedden: 14 – 17:30 között; más munkanapokon: 9:00 – 12:30-között.

Beiktatták egyházmegyénk új püspökét

“… örömmel és szeretettel jövök.” Őszentsége, Ferenc pápa 2015. szeptember 21-én Mons. Palánki Ferenc egri segédpüspököt a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye püspökévé nevezte ki. 2015. november 14-én, szombaton délelőtt fél 11-kor a Szent Anna székesegyházban beiktatták hivatalába egyházmegyénk új püspökét, főtisztelendő Palánki Ferencet. Imádkozzunk továbbra is új főpásztorunkért.

Karitász

Karitász hírek, események 2015 advent a Siketek Intézetében 2015. advent: adománygyűjtés a templom előtt 2016. nyári programok 2016. november 3 -5.: Lelkigyakorlat Nyírszőlősön 2016. december 11.: Egymillió csillag a szegényekért, zárórendezvény 2017 nyarán Erzsébet táborban voltunk! 2017. október 14.: Idősek Napja a templomban és a plébánián 2017. december 21.: Karácsonyi ajándékosztás

Virágkarneváli kocsit indít az Egyházmegye

Az emlékév alkalmából virágkarneváli kocsit indít az Egyházmegye. Várom azon családok és egyedülállók jelentkezését, akik részt vesznek a kocsi díszítésében. A kocsidíszítésben résztvevők iratkozzanak fel az újságos asztalon található lapra.

Szobor Csáky Imre püspöknek – július 26

A katolikus emlékév során a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye szobrot kíván állítani Csáky Imre püspöknek, akinek köszönhető, hogy a reformáció után a katolikus hitélet újjászülethetett Debrecenben. Az egészalakos, kb. 220 cm magas bronz szobor megalkotásával E. Lakatos Aranka, debreceni (katolikus) szobrászművészt bíztuk meg. A szobrot a Szent Anna Székesegyház előtt kívánjuk felállítani 2015. július 26-ára, az egyházmegye