Tematikus archívum: Program

SZENTMISEREND (2019. január 14 – 20.)

NAP ÓRA EMLÉKNAP / ÜNNEP HÉTFŐ 07:00 szentmise KEDD   18:00 Remete Szent Pál szentmise SZERDA 07:00 szentmise CSÜTÖRTÖK   18:00 Remete Szent Antal szentmise, szentségimádás PÉNTEK   Árpádházi Szent Margit nincs szentmise SZOMBAT   nincs szentmise VASÁRNAP 09:00 09:30 rózsafüzér-imádkozás Ünnepi szentmise Isten áldása kísérje életünket!

Szentségimádás a békéért

Január hónapban a csütörtök esti szentségimádási órákat a békéért ajánljuk fel. Szeretettel hívom és várom a Kedves Testvéreket a közös imádságra.

Házszentelés

Mindazok, akik szeretnék a házaikat megszenteltetni, megáldani, kérem, a szentmiséket követően jelezzék számomra a sekrestyében.

Imádkozás a családjainkért

December hónapban imádkozzunk a családjaikért.

Ünnepi miserend

December 24-én, hétfőn 23:00-kor nyitjuk ki a templomot, 23:30-tól a gyerekek pásztorjátéka lesz. December 25-én, kedden 00:00-tól lesz az ünnepi éjféli mise, 09:00-tól rózsafüzér-imádkozás, 09:30-kor kezdődik az ünnepi szentmise. December 26-án, szerdán 09:00-tól rózsafüzér-imádkozás, 09:30-kor kezdődik az ünnepi szentmise. A héten december 27-én (csütörtökön), december 28-án (pénteken) és december 29-én (szombaton) nem lesz templomunkban szentmise.

Templomtakarítás

December 22-én, szombaton, reggel 9:00-tól lesz a templomtakarítás. Hívom és várom a kedves testvéreket!

Az orgona felújítása

Ebben az esztendőben (ahogy a kedves testvérek is tapasztalják) elkezdtük az orgona felújítását. A várható költség kb. 12 millió forint, amely tartalmazza az orgona teljes körű felújítását, az elektromos munkálatokat, illetve egyéb költségeket. Az Egyházmegyei Hatóság 7 millió forinttal támogatja a munkálatokat. Kérem a Kedves Testvéreket, hogy lehetőségükhöz mérten támogassák a felújítást. A templom bejáratánál

Rorate

Templomunkban advent hétköznapjain minden reggel 06:00-tól van Rorate szentmise. Hívom és várom a Kedves Testvéreket, hogy Máriával, a várakozás asszonyával együtt készüljünk az ünnepre!

Egy csepp szeretet

„Egy csepp szeretet” címen cipős doboz adománygyűjtési akciót szervezünk rászoruló gyermekek, családok számára. Életkornak megfelelően lehet különböző játékokkal, tartós élelmiszerekkel, apróbb ajándékokkal megtölteni a cipős dobozokat. Buzdítom a Kedves Testvéreket, hogy minél többen vegyünk rész ebben. Hálásan köszönöm az eddigi felajánlásokat is.

Változás a szentmisék rendjében

A héten kedden (december 11-én) reggel 6 órától templomunkban nem lesz szentmise. Helyette igeliturgia lesz áldoztatással. Köszönöm a kedves testvérek megértését.

Léleknyitogató adventi készület

November 24-én, szombaton, délután 15:00-tól Léleknyitogató adventi készület volt a plébánián. Ezen a délutánon lehetősége volt a családoknak, egyéneknek elkészíteni az adventi koszorút, melyet Krisztus Király vasárnapján (november 25-én), a szentmise keretében megáldottunk. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki részt vett ezen a programon, nagyon jó léleknyitogató volt!

Fiatalok lelkigyakorlatának segítése

December 3-4-én lelkigyakorlatozó fiatalok lesznek a Plébánián. Kérem a Kedves Testvéreket, hogy ha erejük és idejük engedi, egy-egy tálca süteménnyel, vagy aprósággal, kérem, segítsenek a fiatalok étkeztetésében. Előre is köszönöm mindenkinek!

Közös emlékezés elhunyt szeretteinkre

November 25-én. Krisztus Király vasárnapján a szentmise előtt, 9:00-tól közösen emlékezünk elhunyt szeretteinkre, halottainkra, ezért részleteket fogunk meghallgatni Mozart Requeim c. művéből, rövid magyarázatokkal kísérve! Hívjuk és várjuk a Kedves Testvéreket, hogy minél többen vegyünk részt ezen az imádságon!

Gyűjtés a Karitász javára

November 25-én, vasárnap gyűjtés lesz a Karitász javára.

Megemlékezés Szent Erzsébetről és a szegények világnapjáról

November 18-án, vasárnap megemlékeztünk Árpádházi Szent Erzsébetről, illetve ekkor volt a szegények világnapja is.