Tematikus archívum: Program

SZENTMISEREND (2018. november 12 – 18.)

NAP ÓRA EMLÉKNAP / ÜNNEP HÉTFŐ   07:00 Szent Jozafát püspök szentmise KEDD 18:00 szentmise SZERDA nincs szentmise CSÜTÖRTÖK 18:00 igeliturgia, szentségimádás PÉNTEK nincs szentmise SZOMBAT nincs szentmise VASÁRNAP Évközi 33. vasárnap 09:00 09:30 rózsafüzér-imádkozás Ünnepi szentmise   Isten áldása kísérje életünket!

Szentségimádás az édesapákért

Október hónapban a csütörtöki szentségimádási órákat az édesapákért ajánljuk fel. Szeretettel hívom és várom a kedves testvéreket a közös imádságra.

Változás a szentmisék rendjében

A héten szerdán (november 14-én), csütörtökön (november 15-én), pénteken (november 16-án) és szombaton (november 17-én) nem lesz templomunkban szentmise. Csütörtökön este hat órától igeliturgia lesz áldoztatással, utána szentségimádás, amelyet az édesapákért ajánlunk fel. Köszönöm a kedves testvérek megértését.

Léleknyitogató adventi készület

November 24-én, szombaton, délután 15:00-tól Léleknyitogató adventi készület lesz a Plébánián. Ezen a délutánon lehetőség lesz a családoknak, egyéneknek elkészíteni az adventi koszorút, melyet Krisztus Király vasárnapján a szentmise keretében megáldunk majd. Kérem a kedves Testvéreket, családokat, akik szeretnének ezen a koszorú készítésen részt venni, a bejáratnál található lapra iratkozzanak fel. Egy koszorú jelképes ára:

Közös emlékezés elhunyt szeretteinkre

November 25-én. Krisztus Király vasárnapján a szentmise előtt, 9:00-tól közösen emlékezünk elhunyt szeretteinkre, halottainkra, ezért részleteket fogunk meghallgatni Mozart Requeim c. művéből, rövid magyarázatokkal kísérve! Hívjuk és várjuk a Kedves Testvéreket, hogy minél többen vegyünk részt ezen az imádságon!

Megemlékezés Szent Erzsébetről és a szegények világnapjáról

November 18-án, vasárnap megemlékezünk Árpádházi Szent Erzsébetről, illetve ekkor lesz a szegények világnapja is.

Karitász gyűlés

Kedden (november 6-án), az esti szentmisét követően gyűlés lesz a plébánián a Karitász csoportnak. Szeretettel hívom és várom Őket. Illetve új tagok jelentkezését is várom, buzdítom a Kedves Testvéreket, hogy akinek van lehetősége csatlakozzon a csoporthoz, hiszen mindenkire számítunk!

Az orgona felújítása

Ebben az esztendőben (ahogy a kedves testvérek is tapasztalják) elkezdtük az orgona felújítását. A várható költség kb. 12 millió forint, amely tartalmazza az orgona teljes körű felújítását, az elektromos munkálatokat, illetve egyéb költségeket. Az Egyházmegyei Hatóság 7 millió forinttal támogatja a munkálatokat. Kérem a Kedves Testvéreket, hogy lehetőségükhöz mérten támogassák a felújítást. A templom bejáratánál

Szentmisék elhunytjainkért

November hónapban elhunytjainkért mutatjuk be a szentmiséket. A padokon elhelyezett borítékokban található lapra felírhatják elhunyt szeretteik nevét, akikért kérik a szentmisét. Szentmisekérő szándékukat és az érte felajánlott adományukat borítékba helyezve adják le a sekrestyében október 31-ig.

Sírok megszentelése

Halottak napjához kapcsolódóan, mindazok, akik szeretnék elhunyt szeretteik sírját megszenteltetni, kérem, a mise után jelezzék a sekrestyében

Szentmise Mindenszentek ünnepén a Debreceni Köztemetőben

November 1-jén (csütörtökön) a Debreceni Köztemetőben 15:30-kor lesz szentmise. Hívnak és várnak minket a közös imádságra.

Missziók vasárnapja

2018. október 21-én van a missziók vasárnapja. Ezen alkalomból gyűjtés a missziók javára.

Október 23.

Október 23-án nemzeti ünnepünk van. Imádkozzunk hazánkért és a világon élő valamennyi magyar emberért is.

Idősek napja

Október 20-án ismét megrendezzük a tavalyi esztendőhöz hasonlóan az Idősek napját! Délelőtt 9:30-kor kezdődik az ünnepi szentmise, amelyben kiszolgáltatjuk a betegek szentségét. A szentmise előtt gyóntatás lesz. A szentséget felvehetik idős, beteg emberek, azok, akik súlyos műtét előtt állnak. A szentmise után előadás lesz a templomban, majd pedig agapéra várjuk a résztvevőket a plébániára! Kérem,

Terménybetakarítási vasárnap

2018. október 7-én van a  terménybetakarítási vasárnap. Ne felejtsünk el hálát adni!