Tematikus archívum: Program

SZENTMISEREND (2017. december 11 – 17.)

NAP ÓRA EMLÉKNAP / ÜNNEP HÉTFŐ 06:00 szentmise KEDD 06:00 szentmise SZERDA 06:00 Szent Lúcia vértanú szentmise CSÜTÖRTÖK 06:00 17:00 szentmise, szentségimádás Adventi bűnbánati alkalom PÉNTEK 06:00 szentmise SZOMBAT 06:00 szentmise Advent 3. vasárnapja 09:00 09:30 rózsafüzér-imádkozás ünnepi szentmise Isten áldása kísérje életünket!

Szentségimádás a családjainkért

December hónapban a csütörtök reggeli szentségimádási órákat a családjainkért ajánljuk fel. Szeretettel hívom és várom a Kedves Testvéreket a közös imádságra.

Előkészítő elsőáldozók és bérmálkozók részére

Szombaton (december 16-án) hívom és várom az elsőáldozásra és a bérmálkozásra készülőket.

Karitatív mécses- és naptárvásár

A mai vasárnap (advent 2. vasárnapján, 2017. december 10-én), az Egyházközség Karitász csoportja munkájának támogatásaként lehetőség lesz „Egymillió csillag a szegényekért” mécses, illetve 2018-as naptár (önkéntes adomány) „vásárlására”.

„Egy csepp szeretet”

„Egy csepp szeretet” címen cipős doboz adománygyűjtési akciót szervezünk, rászoruló gyermekek, családok számára. Életkornak megfelelően lehet különböző játékokkal, tartós élelmiszerekkel, apróbb ajándékokkal lehet megtölteni a cipős dobozokat. Buzdítom a Kedves Testvéreket, hogy minél többen vegyünk rész ebben az akcióban. Az elkészített cipős dobozokat a sekrestyében gyűjtjük, és innen továbbítjuk.

Adventi bűnbánati este

Adventi bűnbánati estét tartunk, december 14-én, csütörtökön este 17:00-tól. Vendég atyák is fognak majd gyóntatni. Szeretettel hívom és várom a Kedves Testvéreket, mert jó alkalom arra, is, hogy elvégezzük a karácsonyi szentgyónásunkat is.

Rorate szentmisék

Minden adventi hétköznap reggel 6:00-tól Rorate szentmiséket végzünk a templomban. Hívom és várom a Kedves Testvéreket!

Családi adventi készülődés

Advent 1. vasárnapján (2017. december 3-án), délután 14:30-tól hívom és várom a családokat a plébániára, adventi készülődésre. Közös imádság, játék, beszélgetés, adventi jelképek készítése.

Egyórás szentségimádás

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve országos szentségimádási órát hirdetett meg a Magyar Katolikus Egyház, melyhez Plébániánk is csatlakozott: 10 gondolat a szentségimádáshoz 1. Itt vagy, hogy imádkozz és Jézussal találkozz az eucharisztikus jelenlétben. Lépj most be szíved legbensőbb szobájába, a személyes találkozás szentélyébe! Kérd a Szentlelket, hogy vezetőd és lelki mestered legyen. Jöjj Szentlélek, és

Templomtakarítás

Szombaton (december 2-án), délelőtt 11:00-tól templomtakarítást szervezünk. Hívom és várom a Kedves Testvéreket. Aki csak teheti jöjjön, legyünk jelen minél többen!

Egyházmegyei szavalóverseny

Egyházmegyei szavalóverseny lesz Nyíregyházán, 2017. december 9-én, szombaton. Jelentkezési határidő: 2017. november 25., szombat. Jelentkezni nálam lehet a szentmisét követően.

Szent Erzsébet Bál

November 18-án (szombaton) Szent Erzsébet Bált rendez a Szent Anna Főplébánia. Jegyek a Főplébánián kaphatók. Hívnak és várnak bennünket.

Véradás

A Szent Erzsébet Otthonban véradást szerveznek, az időpont: 2017. november.17, du.14-16:30 ig. Buzdítom a kedves Testvéreket!

Megbeszélés a Karitász csoportnak

Csütörtökön (november 16-án), a szentségimádás után, megbeszélés lesz a Karitász csoportnak. Szeretettel hívom és várom Őket!

Mindenszentek ünnepe

November 1. Mindenszentek ünnepe: Az ünnepi szentmise: 09:30 kor kezdődik, előtte rózsafüzért imádkozunk. Szintén november 1-én, a köztemetőben du. 15:30-tól lesz szentmise, hívnak és várnak bennünket!