Tematikus archívum: Program

SZENTMISEREND (2018. július 16 – 22.)

NAP ÓRA EMLÉKNAP / ÜNNEP HÉTFŐ 07:00 szentmise KEDD   18:00 Szent András és Szent Benedek remeték szentmise SZERDA 07:00 Szent Hedvig lengyel királynő szentmise CSÜTÖRTÖK 18:00 szentmise, szentségimádás PÉNTEK Antióchiai Szent Margit szűz, vértanú nincs szentmise SZOMBAT Brindisi Szent Lőrinc egyháztanító nincs szentmise VASÁRNAP Évközi 16. vasárnap 09:00 09:30 rózsafüzér-imádkozás Ünnepi szentmise   Isten

Szentségimádás a békéért

Július hónapban a csütörtöki szentségimádási órákat a békéért ajánljuk fel. Szeretettel hívom és várom a Kedves Testvéreket a közös imádságra.

Nyári napközis tábor

Nyári napközis tábort szervezünk, az időpont különböző okok miatt megváltozott, így az új időpont: 2018. augusztus 6-tól 10-ig (hétfőtől péntekig) a plébánián. Kérem mindazokat, akik szeretnének jelentkezni, a szentmise után keressenek meg a sekrestyében, mert jelentkezési lapot szükséges kitölteni. A napközis tábor ingyenes, napi 3-szori étkezés, közös programok, meglepetés várja mindazokat, akik jelentkeznek. Életkori korhatár

Zarándoklat Máriapócsra

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye, július utolsó vasárnapján (29-én) ismét zarándoklatot szervez Máriapócsra. Az Egyházközségből autóbuszt indítunk. Kérem, aki szeretne csatlakozni, részt venni a közös zarándoklaton, a sekrestyében jelentkezzen.

Az orgona felújítása

Ebben az esztendőben szeretnénk elkezdeni az orgona felújítását. A várható költség kb. 12 millió forint, amely tartalmazza az orgona teljes körű felújítását, az elektromos munkálatokat, illetve egyéb költségeket. Az Egyházmegyei Hatóság 7. millió forinttal támogatja a munkálatokat. Kérem a Kedves Testvéreket, hogy lehetőségükhöz mérten támogassák a felújítást. A templom bejáratánál kihelyezett perselybe várjuk a kedves

Ideiglenes változás a szentmisék rendjében

Július 9. és 14. között nem tartózkodom idehaza, ezért nem lesz templomunkban szentmise. Kedden (július 10-én) és csütörtökön (július 12-én) 18:00-tól igeliturgia lesz templomunkban, csütörtökön lesz szentségimádás is. Temetés esetén telefonon elérhetnek a kedves testvérek.

Péterfillér gyűjtés

Július 1-jén, vasárnap a Szentszék javára lesz gyűjtés (Péterfillér címen).

Papszentelés

Papszentelés volt Debrecenben, a Szent Anna Székesegyházban, június 23-án (szombaton) 10:00-tól. Két papot és egy diakónust szentelt a megyés főpásztor. Németh Istvánnak, városunk szülöttjének első miséje 2018. július 1-jén, vasárnap délután 5 órakor kezdődik a tócóskerti Szent Család templomban (Holló László sétány 1.). A szentmisén szentbeszédet mond Felföldi László nyíregyházi plébános. Ezekre az ünnepi alkalomra

Templombúcsú

Június 13-án, szerdán este 18:00-tól lesz a Wolafka utcai kápolna búcsúja. Hívom és várom a kedves testvéreket a közös ünneplésre.

Elsőáldozási előkészítő

Szombaton (június 2-án) nem lesz elsőáldozási előkészítő.

Egyházmegyénk 25 éves

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye 25 éves jubileumi programsorozatot hirdet. A részletes programleírás a hirdetőtáblán is megtalálható. A Szent István plébánia június 1-jén 11:00-tól 12:00-ig tart imaórát a Szent Anna Székesegyházban. Buzdítom a Kedves Testvéreket, hogy minél többen vegyünk részt akár ezen a napon, akár pedig a többi rendezvényen.

Úrnapja

Május 3-án, vasárnap Úrnapja. Kérem és buzdítom a Kedves Testvéreket, hogy minél többen vegyünk részt a sátrak felállításában. Reggel 7:00-re várom a Kedves Testvéreket.

Litánia a Szűzanya tiszteletére

Május hónapban a szentmisék után litániát végzünk a Szűzanya tiszteletére. Hívom és várom a kedves testvéreket!

Elsőáldozás

Május 3-án, Úrnapján lesz a templomunkban az elsőáldozás. Imádkozzunk ezekért a gyermekekért is, hogy hűek legyenek Krisztushoz!

Szentmiserend-változás

Hétfőn (május 28-án) és szombaton (június 2-án) nem lesz templomunkban szentmise.