Tematikus archívum: Program

SZENTMISEREND (2018. február 19 – 25.)

NAP ÓRA EMLÉKNAP / ÜNNEP HÉTFŐ 07:00 szentmise KEDD 18:00 szentmise SZERDA 07:00 szentmise CSÜTÖRTÖK 18:00 szentmise, szentségimádás PÉNTEK  17:30 18:00 keresztút igeliturgia SZOMBAT 07.00 szentmise Nagyböjt 2. vasárnapja 09:00 09:30 Rózsafüzér-imádkozás Ünnepi szentmise Isten áldása kísérje életünket!

Szentségimádás a nagyszülőkért

Február hónapban a csütörtöki szentségimádási órákat a nagyszülőkért ajánljuk fel. Szeretettel hívom és várom a Kedves Testvéreket a közös imádságra.

Gyűjtés a katolikus iskolák javára

Február 25-én, vasárnap országos gyűjtést tartunk a katolikus iskolák javára. A perselyadományokat erre a célra továbbítjuk majd. Jelenleg az egyházmegyénk által fenntartott iskolákban 5100 gyermek tanul. Mindannyian érezzük szívügyünknek a támogatást!

Karitász gyűlés

Kedden (február 20-án), a szentmisét követően a Karitász tagoknak lesz gyűlés, szeretettel hívom és várom Őket.

Elsőáldozási és bérmálási előkészítő

Szombaton (február 24-én) már ismét lesz elsőáldozási és bérmálási előkészítő, szeretettel hívom és várom a gyerekeket, fiatalokat.

Keresztút

Pénteken (február 23-án) este 17:30-tól keresztutat végzünk templomunkban, majd azt követően igeliturgia lesz áldoztatással. Buzdítom a Kedves Testvéreket, hogy minél többen vegyünk részt a közös imádságban.

Házas Hétvége

Házas Hétvége lesz a debreceni Szent József Gimnáziumban. Az időpont: 2018. február 16-18. Érdeklődni és jelentkezni a hirdetőn található elérhetőségeken lehet.

Ökumenikus imahét

Ökumenikus imahét lesz január 29-től február 3-ig. A református lelkész, illetve a gyülekezeti tagok szeretettel hívnak és várnak bennünket. A kezdési időpont: minden este 18:00. Helyszín: A református templom.

Ökumenikus alkalom

A tégláskerti református lelkész, illetve az ott lévő gyülekezet is szeretettel hív és vár bennünket az ökumenikus alkalomra. Február 1-jén, csütörtök este 17:00-tól fogunk mi a római katolikusok szolgálni, ezért csütörtökön kivételesen reggel 07:00-tól lesz szentmise, és azt követően lesz a szentségimádás is. Hívom és várom a kedves Testvéreket!

Szentségimádás a békéért

Január hónapban a csütörtök esti szentségimádási órákat a békéért ajánljuk fel. Szeretettel hívom és várom a Kedves Testvéreket a közös imádságra.

Képviselőtestületi gyűlés

Kedden (január 23-án), az esti szentmisét követően képviselőtestületi gyűlés lesz. Szeretettel hívom és várom a testületi tagokat.

Disznótor a plébánián

Szombaton, január 27-én kerül sor a hagyományos disznótorra a Plébánián. Reggel 9:00-tól kezdődnek az előkészületek. Hívok és várok mindenkit szeretettel.

Zenés-irodalmi áhítat a Családok Évének kezdetén

Hazánk kormánya 2018-at meghirdette a Családok Évének. Január 14-én 16:00-tól a Családok Éve megkezdésének alkalmából zenés-irodalmi áhítatot tartanak a Szent Anna Székesegyházban.

Karitász csoport gyűlése

Kedden (2018. január 9-én), a 18:00 órai szentmisét követően a Karitász csoportot hívom és várom a plébániára, megbeszélésre.

Katekézis az ökumenikus törekvésekről

A Szent Anna Főplébánia: Az ÖKUMENIKUS TÖREKVÉSEK KATOLIKUS ALAPELVEIRŐL címmel három részes katekézist hirdet. Az 1. rész kedden, 2018. január 9-én lesz, a résztvevők számától függően vagy a 7. teremben vagy a templomban.