Orgonánk felújítása

Orgonánk felújítása (tőlünk független okok miatt) nem az előre tervezett ütemben zajlik. De az, ami eddig elkészült azt mutatja, hogy mire a felújítás véget ér, igazi, modern, 21. századi orgonával lesz gazdagabb templomunk. Az alábbi képeken ismerkedjünk meg az eddig elkészült jelátszóasztallal:

A játszóasztal alsó része. Ez lesz a pedál klaviatúra fölött. Középen a krescsendó henger és a redőny talp, mellettük két oldalt a Setzer léptető lábkapcsolók (pisztonok). A bal oldali részen a felső három lábkapcsoló a krescsendó henger, nyelvregiszterek és az automata pianopedál kikapcsolói. Az alsó három a kopulák be-ki kapcsolói. Jobb oldalon a pleno és tutti be-ki kapcsolói.
A teljes játszóasztal váza, és a lényeges elemek. A billentyű sor mellett baloldalon fent a Setzer kombináció léptetői a lapozó számára, alatta a motor indító kapcsoló, lent az énekszöveg vetítésének kapcsolói.
A játszóasztal felső része. A kaviatúrák felett a regiszterek három csoportja: pedál, I. manuál, II. manuál. Közöttük a két digitális kijelző. A billentyűsor alatt a Setzer kombináció kezelőszervei.
A billentyűk mellett jobb oldalon felül a Setzer léptető a lapozónak, középen a játék rögzítés és visszajátszás kezelőszervei, alul a pendrive-ra mentést lehetővé tevő USB aljzat és kezelőgombok.
A II. manuál regiszterkapcsolói.
A pedál billentyűk jeladói felülnézetből.
A pedál billentyűk jeladói oldalnézetből.