A Szent István plébánia karitász csoportjának tevékenysége 2016 nyarán

Az idén nyáron sem hagytuk magukra rászoruló testvéreinket.

  • Júliusban Ausztriából és Szlovákiából érkezett élelmiszereket hoztunk nyíregyházáról, amiket a rövid lejáratú fogyaszthatóság miatt azonnal ki kellett osztanunk. Két átmeneti otthonnak vittünk ruhákat és bútort.
  • A templomi adománygyűjtéskor tárgyi felajánlás nem érkezett, a perselyben összegyűlt adományból 7 nehéz helyzetben lévő családban 14 gyermek beiskolázásában tudtunk segíteni. Köszönjük a kedves testvéreknek nagylelkű adományaikat.
  • A tanszerek megvásárlásához a központi karitásztól kaptunk Erzsébet utalvány formájában sulicsekket, amivel 4 család iskolakezdését támogattuk. Egy gyermek íróasztalt kapott.
  • Szeptember hónapban a Kelet Karitásztól 980 kg almát kaptunk, aminek Nyíregyházáról Debrecenbe szállítását Csóra Miklós testvérünknek köszönhetjük. 280 kg almát a Kolping debreceni szervezetének ajánlottunk fel, amivel az ingyenes ételosztáshoz járultunk hozzá. Ötven láda almát a környezetünkben élő rászorulók, idősek és nagycsaládok részére, valamint két debreceni családok átmeneti otthona között osztottunk szét. Így nagyon sok embernek jutott a finom gyümölcsből.
  • Egy nehéz sorsú család fűtési gondjain könnyített a központi karitásztól kapott kályha.
  • Használt gyermek és felnőtt ruhákat folyamatosan adjuk át a szükséget szenvedő családoknak és Ervin atya segítségével Biharba is tudtunk juttatni az ottani szegényeknek.